Klantenservice: van 10:00 tot 22:00
035-7732312 Ook in het weekend.

Mijn winkelwagen 0
 

12V LED Navigatieverlichting

12 Artikel(en)

12 Artikel(en)

LED 12v Navigatieverlichting

Bent u op zoek naar 12 Volt Navigatieverlichting LED voor in uw boot, schip of jacht?

Onze 12 Volt LED Navigatie verlichting is speciaal ontwikkeld voor de kleine pleziervaart maar ook voor de grote beroepsvaart. U heeft als u uw huidige 12 Volt navigatieverlichting wilt vervangen minimaal 3W LED Verlichting nodig dit omdat u minimaal 25W verlichting moet vervangen en uw navigatieverlichting duidelijk zichtbaar moet zijn in verband met mist, regen of ander slecht weer. Heeft u een klein pleziervaartuig waar u navigatieverlichting gebruikt? Dan bent u niet verplicht een 25W vervanger te gebruiken en kunt u ook uw navigatieverlichting vervangen met onze 31MM rondom schijnende buislamp. Onze navigatieverlichting heeft een warm witte kleur temperatuur gelijk aan de conventionele halogeen navigatie verlichting. In ons assortiment vind u verschillende soorten navigatie verlichting waaronder de BAY15D (De standaard navigatie lamp). Verder hebben wij ook buislampjes die u vaak terug vindt in kleinere pleziervaartuigen. Wij hebben in ons assortiment verschillende maten zoals: 31MM, 39MM en 42MM. Al onze navigatieverlichting is zonder problemen één op één te vervangen met uw huidige 12 Volt navigatie verlichting zodat u ook kunt beginnen met het besparen van en op uw accu.

LED Navigatielampen

Het is niet verplicht om gebruik te maken van navigatielampen op uw schip. Althans zolang u niet         ‘s nachts vaart maar alleen overdag met goed zicht, gaat u toch ‘s nachts op pad of word het mistig overdag? Dan ben bent u verplicht navigatieverlichting te gebruiken. Op het energieverbruik van uw huidige navigatielampen kunt u nog veel besparen met de LED Navigatielampen van LEDBootverlichting.nl

Verschil in Navigatieverlichting

Het grote verschil in navigatielampen tussen zeilboten en motorboten is het toplicht. Een zeilboot heeft geen toplicht en een motorboot wel, toch zult u zien dat op een zeilboot vaak wel een toplicht is bevestigd, het is namelijk zo dat zodra een zeilboot op de motor vaart dit officieel volgens het vaarreglement een motorboot is waarbij het toplicht verplicht is. Het is dus aan te raden ook voor uw zeilboot ook een LED toplicht aan te schaffen.

LED Navigatieverlichting op uw zeilboot

Bij zeilboten is er een groot verschil aan het aantal navigatielampen wat moet worden geplaatst als uw zeilboot groter of kleiner is dan 7 meter. Als uw zeilboot kleiner is als 7 meter hoeft u alleen gebruik te maken van het rondom schijnende toplicht met één rondom schijnende navigatielamp let op in dit geval bent u ook verplicht een zaklantaarn aan boord te hebben want volgens het vaar regelement moet u een tweede witte licht laten zien zodra er een schip op uw af komt varen. Is uw zeilschip groter dan 7 meter  bent u verplicht  om beide boordlichten en het hek licht te voeren en zodra u gebruik maakt van uw motor bent u verplicht het toplicht te gebruiken. Bij een zeilboot kunt u er ook voor kiezen om de boord lichten samen met het heklicht boven in uw mast te plaatsen dit word ook wel carnavalslicht genoemd alleen word alles iets gecompliceerder als u gebruik maakt van carnavals navigatielampen want zodra u de motor start moet u gebruik maken van het toplicht en deze mag niet worden geplaatst onder de boord en hek navigatielampen. Meestal word hierdoor gekozen voor een dubbele uitvoering, zodra u zeilt maakt u gebruik van het zogeheten carnavals navigatieverlichting en maakt u gebruik van de motor schakelt u het caravals licht uit en schakelt u de boordlichten, toplicht en het heklicht aan. Wij bieden een breed assortiment met verschillende LED boordlichten, LED toplichten en LED heklichten aan.

LED Navigatieverlichting op uw motorboot

In het geval van een motorboot zijn de regels vrijwel hetzelfde. Hier word echter alleen onderscheid gemaakt in het vaargebied, vaart u in het BPR gebied mag u in sommige gevallen alleen een rondom schijnend wit licht laten zien en vaart u in het RPR gebied dan moet u altijd een toplicht, boordlichten en een heklicht voeren. Aan de navigatie verlichting kunt u niet alleen het type boot herkennen maar u kunt ook zijn koers bepalen. Motorboot, gaat vanuit uw positie gezien, bakboord uit. Wij bieden een breed assortiment met verschillende LED boordlichten, LED toplichten en LED heklichten aan.